WIKI – Jørgen Saabye Nielsen

Jørgen Saabye-Nielsen er fra Frederiksberg i København, og er ifølge hans mor opkaldt efter Jørgen Ingemann, den ene halvdel af de danske melodi grandprix vindere fra 1964. Hun skulle bare have vist hvilken betydning musik ville få i hans liv og hvordan han u-barmhjerteligt ville komme til at forfølge sin drøm. I midt firserne fik han lige på nippet den studenter eksamen der var mindste kravet hjemmefra inden han pakkede sine ting og drog sydpå til Nice og Frankrig. Det var her i det ganske små at han begyndte tankerene om hvad der skulle komme meget senere, nemlig livsdrømmen BritishPopSongs (startet 2010) , som er det vel nok eneste plade/produktions selskab der indtil dato konsekvent navigerer ufortrødent i en branche i permanent krise ved at lige precist at gøre det helt modsatte af alle andre. Det er selv idag ganske svært at sammenligne, endda at forklare hvad det er han egentlig har gang i.

jørgen saabye-nielsen

jørgen saabye-nielsen

Han startede med at spille klaver som 10 årig, boede på Frederiksberg i København, alt imens hans verdensmand af en far i de år drev et hotel i Silkeborg i bedste ‘Halløj på badehotellet’ stil, og det var var på en af de ferier i det midt-jyske at hans fik et gammelt klaver med hjem. Hans begyndte at få undervisning, men efter et par år med etuder og mindre klassiske stykker af Beethoven og Mozart kom han en dag slæbende med en Lennon/McCartney sangbog fra Wilhelm Hansen til klaver undervisning, insisterede på at ville lære ‘Hey Jude’ og har egentligt ikke set sig tilbage siden.

Efter en matematisk/musisk studenter eksamen var den umiddelbare drøm at komme på konservatoriet, men han var simpelthen ikke god nok, der var ikke klassisk musik nok i ham, det var ikke der drømmen lå. Så kom ideen om at spille jazz, der dog brat blev afbrudt af hans daværende Franske kones absolutte kærlighed til Britisk produceret musik dengang fra 80’erne, bands som Depeche Mode, Duran Duran og A-HA. Sammen med hende havde han en stor stjerne indenfor først den franske og senere den britiske musik branche, de var bosatte både i Paris og i London, men endte med kun at have en begrænset kommerciel success. Det skulle blive som producer/sangskriver og senere label boss at det skulle begynde at gå rigtigt stærkt, selvom han idag også markerer sig som artist og live performer under diverse afskygninger. Hans hoved instrument er stadig piano, men han spiller desuden guitar og bas, samt vokal.

Jørgen er kendt for at holde et skarp fokus og på at gå efter sin drøm, selvom ganske mange mennesker gang på gang i årevis har prøvet at overtale ham til at rette ind og skrue ned for sin drøm, sådan er mentaliteten nu engang herhjemme. Han er rigtig god til identificiere strømninger omkring sig, hvad enten det er i hans eget felt eller i helt andre brancher, og sammen med en utrolig flittighed har han altid holdt skindet på næsen, selv når det virkeligt brændte på, og det har det det da meget ofte. Jørgen har to børn, en pige og en dreng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *